Поредно отличие за Тейлър Суифт

За втора поредна година поп звездата е на върха

Поредно отличие за Тейлър Суифт | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Поп звездата Тейлър Суифт прибави още едно отличие към дългия си списък с призове, като спечели за четвърти път наградата за най-продаван изпълнител на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) - организацията, която представлява музикалната индустрия, предаде Ройтерс.

Тя получи наградата за втора поредна година, като преди това я спечели през 2014 и 2019 г. Миналата година Суифт също беше отличена от Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Наградата се определя, като се вземат под внимание продажбите на музика на съответен изпълнител или група чрез стрийминг, изтегляния и физически носители през календарната година и обхваща цялостната работа, казват от  Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Призът се връчва на музиканта, който оглави класацията на организацията за световен изпълнител, а Тейлър Суифт го е правила повече от всеки друг изпълнител от създаването на отличието преди 11 години, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

"Тя продължава да определя границите на световния успех. Тейлър е изключителен талант и нейната отдаденост към музиката и феновете е наистина феноменална", казва в изявление Люис Морисън, директор на класациите и сертификатите в Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Кей поп звездите "Севънтийн" и "Стрей кидс" заеха второ и трето място в класацията на определената от Международната федерация на звукозаписната индустрия като "рекордна година за корейските изпълнители". В топ 10 на подреждането са четирима кей поп музиканти. Дрейк е четвърти, а Уикенд се нарежда на пето място. 

По-рано този месец Тейлър Суифт, която е на 34 години, постави пореден рекорд на церемонията за наградите "Грами", като спечели безпрецедентно четвърто "грамофонче" за албум на годината, припомня Ройтерс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай