Почина момичето на Бонд Таня Робъртс

Актрисата участва в "Изглед към долината на смъртта"

Почина момичето на Бонд Таня Робъртс | StandartNews.com

Почина американската актриса Таня Робъртс, известна с ролите си на момиче на Бонд в "Изглед към долината на смъртта" (1985) и "Ангелите на Чарли", съобщиха от "Deadline". Представител на актрисата, която бе на 65 години, каза пред сайта ТМZ, че тя припаднала в дома си след разходка на кучетата на 24 декември. Била настанена в болница, но не дошла в съзнание и починала.

Виктория Блум, както е истинското ѝ име, е родена в Ню Йорк на 15 октомври 1955-а. Баща ѝ, който е от ирландски произход, е продавач на химикали, а майка ѝ - домакиня. Като дете тя се мести с майка си  в градче близо до Торонто, където двете прекарват няколко години. В онзи период малкото момиче започва да мечтае някой ден да се изявява професионално пред фотографските обективи, а не след дълго започва да изгражда портфолиото си. 

На 15-годишна вързраст напуска гиманзия и за известно време обикаля Съединените щати на автостоп. В крайна сметка се завръща в Голямата ябълка, за да работи като модел. Бързо бива забелязана и не след дълго ликът ѝ краси кориците на няколко списания. Снима се в различни реклами и участва в театрални спектакли и продукции, преди да започне да гради кариера в Холивуд, припомня БТА.

Един ден, чакайки на опшка за кастинг, се среща със студента по психология Бари Робъртс, с когото впоследствие има връзка. Интересен факт е, че тя прави голямата крачка в отношенията им, предлагайки му брак, докато се возят в метрото. И докато съпругът ѝ преследва кариера като сценарист, тя започва да учи в Актьорското студио  под името Таня Робъртс. Актрисата участва в множество телевизионни поредици и игрални филми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай