Отиде си момичето на Бонд от "Голдфингър"

Маргарет Нолан е починала на 76

Отиде си момичето на Бонд от "Голдфингър" | StandartNews.com

Момичето на Джеймс Бонд от класиката "Голдфингър" - британската актриса и модел Маргарет Нолан, е починала на 76 години. Тъжната новина съобщи режисьорът Едгар Райт в Туитър.

"Работих с нея миналата година...Беше много весела и умна и както можете да предположите, имаше много удивителни истории. Щастлив съм, че я познавах", написа Райт.

Причината за смъртта ѝ не се посочва. Синът на актрисата Оскар Дийкс потвърди пред британския вестник "Мирър", че Нолан е починала на 5 октомври, пише БТА.

В "Голдфингър" (1964) Нолан играе ролята на Динк, масажистка на Бонд. Появява се и като модел, боядисан в златно. Актрисата е снимала и с "Бийтълс" в "Нощ след тежък ден", играе в "Никакъв секс, моля, ние сме британци", "Великият инквизитор", в сериала "Завръщане в Брайдсхед" и други.

Маргарет Нолан е второто момиче на Бонд, което ни напусна в рамките на около месец. На 10 септември стана ясно, че е починала британската актриса Даяна Риг, която изигра ролята на единствената жена, омъжила се за легендарния Агент 007. Тя се прослави в шпионския трилър "В служба на нейно величество", а за съвременните киномани е известна с превъплъщението си в образа на Олена Тирел от "Игра на тронове".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай