Огромен портрет на Бодлер цъфна на поле в Италия

Творбата на итлианския художник Дарио Гамбарин е озаглавена "Вирусът на злото" и се простира на 27 000 кв. м.

Огромен портрет на Бодлер цъфна на поле в Италия | StandartNews.com

Италианският художник Дарио Гамбарин направи огромен портрет на френския поет Шарл Бодлер в поле за 200-годишнината от рождението му, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

До изображението на поета са изписани думите "Вирусът на злото" ("Le virus du mal") - аналогия на известната му стихосбирка "Цветята на злото". Така е озаглавена творбата, която се разпростира на 27 000 кв. м., обяви Гамбарин.

Портретът е в Кастаняро, но около 50 км югоизточно от Верона. За изобразяването на Бодлер Гамбарин е използвал трактор, плуг и брана.

"200 години след раждането на Бодлер, работата му се контекстуализира в извънредната ситуация, която преживяваме днес. Докато се фокусирах върху пресъздаването на лицето му на Земята, почувствах, че самият Бодлер ме ръководи. Беше прекрасен момент и както великият поет напомня на всички: "Най-красивите емоции са тези, които не можеш да обясниш", коментира хидожникът.

Гамбарин е правил огромни портрети и на други личности - папа Франциск, Леонардо да Винчи, Данте, Владимир Путин, Джо Байдън и Бетовен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай