"Мистерията на българските гласове" звучи на 22 май

Световноизвестният женски хор ще изненада с нова програма

"Мистерията на българските гласове" звучи на 22 май | StandartNews.com

Изпълнителките от световноизвестния женски хор “Мистерията на българските гласове” с диригент професор Дора Христова подготвят нова изненада за почитателите си у нас и по света. Великденски концерт с обредни и ритуални песни, който ще се излъчва и онлайн с билети, ще зарадва публиката на 22 май от 18, 30 часа в Сити Марк арт център в столицата. Това ще е първото събитие през 2021-ва за ансамбъла, създаден през 1952 година.

„В сложното време бихме искали да допринесем за доброто празнично настроение, свързано със светлия християнски празник не само на хората, които следят нашето изкуство, но и на всички, които обичат фолклора”, казва продуцентът Бояна Бункова.

Ще звучат  лазарската “Мома хубава” на Петър Льондев и “Закукала кукувица” на Николай Кауфман, а ортодоксалният репертоар е застъпен с “Богородица” от Архангелски. Професор Дора Христова уточнява: „Включили сме и  традиционни заглавия - “Море зажени се Гюро”, “Дилмано, Дилберо”, “Хоро” на Кирил Стефанов, “На високо”, родопски сола, дуети, триа, както и изпълнения на квартет “Ева”. Ще представим и няколко композиции от албума “БууЧииМиш”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай