Мариан Бачев иска да става директор на Сатиричния театър

Конкурсът за шеф на Сатирата е обявен от министерството на културата

Мариан Бачев иска да става директор на Сатиричния театър | StandartNews.com

Комедийната звезда Мариан Бачев е един от кандидатите, допуснати до конкурса за директорския пост на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, обявен от Министерството на културата, пише "Монитор".

Актьорът ще се състезава със сегашния директор Калин Сърменов и Валентин Валентинович Гиясбейли. Последният в края на 2020 г. бе претендент да оглави Българския културен институт в Москва, но тогава не бе допуснат до участие в конкурса. 

Четирима са кандидатите за шефския пост в Младежкия театър „Николай Бинев“, одобрени от културното ведомство. Те са преподавателят в катедра „Театрознание“ в НАТФИЗ Михаил Байков, режисьорът на мюзикъли Борис Панкин, пловдивският актьор Илия Виделинов, който в момента се пробва и в конкурса за директор на Драматично-куклен театър „Васил Друмев – Шумен, и Димитър Динев Митев, по-известен с псевдонима Димитър Кабаков – драматург и понастоящем директор на общинския театър в Казанлък.

В конкурса за директор на театър „Българска армия“ участват двама - настоящият шеф – актьорът Мирослав Пашов, и режисьорът Владлен Александров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай