Марго Роби проговори за скандала с оскарите

"Барби" получи 8 номинации, но не и за нейното представяне във филма

Марго Роби проговори за скандала с оскарите | StandartNews.com

Източник: Barbie

Актрисата Марго Роби, звездата от най-касовия филм за 2023 г. - Барби, наруши мълчанието си по повод изключването си от наградите "Оскар" за най-добра актриса, съобщи Си Ен Ен.

Филмът получи 8 номинации за "Оскар", включително за най-добър филм, най-добър актьор в поддържаща роля и най-добра актриса в поддържаща роля.

Феновете обаче бяха разочаровани, че тя е била пренебрегната за главната си роля.

Но Роби, която е и един от продуцентите на филма заяви, че не е тъжна.

Говорейки на среща на SAG-AFTRA с колегите си тя каза: "Това е една от най-интересните роли, която съм имала. Няма как да се чувстваш тъжен, когато знаеш, че си толкова благословен".

Тя каза, че мисията на филма е била да "повлияе на културата" и това е "най-голямата награда", която е дошла от успеха на филма.

Роби предположи, че е по-разстроена от това, че режисьорката на "Барби" Грета Гервиг не е получила номинация за "Оскар" за режисура. Гервиг е номинирана за най-добър адаптиран сценарий.

"Очевидно смятам, че Грета трябва да бъде номинирана като режисьор", каза тя. "Това, което тя направи, е нещо, което се случва веднъж в кариерата и веднъж в живота. Това, което тя направи, действително е така. Но това беше невероятна година за всички филми."

Блокбъстърът събра 1,38 млрд. долара в световния бокс офис, доказвайки, че прогнозите на експерти от индустрията, според които "Супер Марио Брос Филм" ще бъде най-големият филм за 2023 г., са грешни.

Номинираните за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля във филма - Райън Гослинг и Америка Ферера - изразиха разочарованието си, че двете жени не са номинирани.

"Да кажа, че съм разочарован, че те не са номинирани в съответните категории, би било недостатъчно", заяви Гослинг миналата седмица, като добави, че "няма Кен без Барби и няма филм за Барби без Грета Гервиг и Марго Роби".

Барби получи номинации и за най-добра оригинална песен, най-добри костюми и най-добър дизайн на продукцията.

"Всички, които получиха номинациите, са просто невероятни, както и номинацията за най-добър филм", добави Роби.

"Решихме да направим нещо, което да промени културата, да повлияе на нея, просто да окаже някакво въздействие. И това вече се случи, и то много повече, отколкото някога сме мечтали. И това е наистина най-голямата награда, която може да се получи от всичко това", сподели Марго, предаде БГНЕС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай