Петък,

Любимият пистолет на Ал Капоне отива на търг

От: Агенция Стандарт -
854
Любимият пистолет на Ал Капоне отива на търг
A
A
A

Огнестрелни оръжия, принадлежали на Ал Капоне - един от най-известните гангстери в света, ще бъдат предложени на предстоящ търг в Калифорния от неговите наследници, предаде Франс прес.

Сред 174-те лота, за които ще могат да наддават участниците в търга, са любимият пистолет Колт калибър .45 на Капоне, семейни снимки, писмо, написано до сина му от килията му в "Алкатрас", леглото, което е споделял със съпругата си в луксозната им вила във Флорида.

Колекцията, която ще бъде пусната в продажба на 8 октомври в Сакраменто от тръжна къща "Уидърълс", е от наследството, оставено през 1947 г. от Ал Капоне на вдовицата му Мей Капоне, която я завещава на единствения им син Сони.

Ал Капоне, наричат също "Белязаният", е един от най-страховитите мафиотски босове по времето на Сухия режим в САЩ, когато всяко производство или продажба на алкохол е официално забранено.

Въпреки че цялата полиция по петите му - включително известният Елиът Нес, ръководител на прочутия екип, наречен "Недосегаемите", - Ал Капоне никога не е съден за насилствените си престъпления. Вместо това гангстерът е осъден на 11 години затвор за укриване на данъци. Първоначално Капоне излежава присъдата в затвор в Атланта, където е третиран повече като гост. Впоследствие той е прехвърлен в "Алкатрас", където отношението към него е сурово, колкото и към останалите затворници.

От аукционна къща "Уидърълс" очакват любимият пистолет на Ал Капоне да бъде продаден за сума от порядъка на 150 000 долара. Предварителната оценка на друг от пистолетите на гангстера е между 30 000 и 60 000 долара.

Партидите включват и джобен часовник "Патек Филип" от платина и диаманти, както и други лъскави бижута с инициалите на Ал Капоне. Настоящите собственици на тези артикули са внучките на гангстера, Даян и Барбара Капоне.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com