Какво ново на малкия екран

Какво ново на малкия екран | StandartNews.com

Луси Лиу стана доктор Уотсън

В новата кримка Шерлок се лекува от наркозависимост

Доктор Уотсън ще оживее от малкия екран, но като жена. В най-новата екранизация за героите от "Бейкър стрийт" помощник на Шерлок Холмс ще бъде сексапилната Луси Лиу. Сериалът "Елементарно, Уотсън" тръгва по Нова от 28 януари. И в тази версия събитията ще се случват в съвременния свят. Така е и в телевизионния Шерлок на Бенедикт Къмбербач, който също действа в наши дни.

Луси Лиу е доказала, че обича да експериментира с ролите си. Зрителите я познават като фриволната Алекс в "Ангелите на Чарли", смразяващата кръвта О-Рен в "Убий, Бил" и добронамерената Линдзи в "Късмета на Слевин". Именно предизвикателството в образа на нейния герой я привлича в сериала "Елементарно, Уотсън". Самата Лиу признава, че първоначално е имала доста съмнения дали ще се справи, но създателят на поредицата Роб Дохърти я убеждава да я приеме. "Когато подготвях сценария за сериала, прочетох много психологически профили на Шерлок Холмс, направени от професионални психоаналитици. Забелязах, че според повечето от тях той е страдал от гинофобия (страх от жени). Холмс има проблем с общуването, но той е още по-изострен по отношение на жените. Тогава се запитах какво би станало, ако Уотсън е жена", обяснява Роб Дохърти своето решение. Той е голям фен на романите на Артър Конан Дойл, но не смята, че те трябва да бъдат следвани дословно, предвид факта, че историите имат 254 екранизации и са най-интерпретираните литературни произведения в киното. "Това са вечни сюжети и характери, които могат да се позиционират и в съвремието", заявява Дохърти. А промените на класическите образи в "Елементарно, Уотсън" не се ограничават до женския доктор Уотсън. Тук Шерлок Холмс е британският актьор Джони Лий Милър. Детективът ще има проблем с наркотиците. След изпадането му в немилост в Лондон и кратък престой за лечение в клиника за наркозависими, ексцентричният Шерлок бяга в Манхатън, където богатият му баща го принуждава да съжителства с най-лошия му кошмар - доктор Джоан Уотсън, която трябва да наблюдава неговото възстановяване. Уотсън е била успешен хирург, докато не изгубила пациент и разрешителното си за практикуване. Новата й работа е още един шанс да помага на хората, както и да си плати за грешката. Но непокорният Шерлок няма нищо общо с предишните й клиенти - той има свой собствен пострехабилитационен режим. Единствено заплетените криминални загадки отклоняват мислите му от наркотиците. Затова Холмс започва отново да работи като консултант към полицията в Ню Йорк. Уотсън няма друг избор, освен да придружава новия си клиент, докато разследва поредната мистерия, но с течение на времето самата тя се увлича по криминологията.

Всички тези промени в образите на известните криминалисти са посрещнати със скептицизъм от феновете на Шерлок Холмс, но още първият сезон на "Елементарно, Уотсън" приковава пред екрана десетки милиони зрители и е номиниран за две награди "Еми". Днес поредицата на CBS вече има три сезона зад гърба си и култов статус сред любителите на кримките.

Бившият на Джоли е злодей във "Фарго"

Сериалът "Фарго", трикратен носител на наградата "Еми", ще се излъчва и у нас от 28 януари по AMC - новото име на канала MGM.

"Фарго" е базиран на филма на братята Коен от 1996 година. Адаптацията показва напълно нова "реална криминална" история и проследява нови случаи и нови персонажи, използвайки присъщия на марката хумор, които превърнаха филма в неувяхваща класика. Поредицата има специален формат - той е антология, но не от класическия тип като "Зоната на здрача". Той е като "Американска история на ужасите" или "Истински детектив". Това значи, че 10-те епизода на първия сезон ще разкажат цяла история като минисериал, а следващият сезон ще представи други случки. Не само сюжетът ще бъде нов, но и мястото, тонът, актьорите и героите.

Бившият съпруг на Анджелина Джоли - Били Боб Торнтън, изпълнява ролята на безпощадния манипулатор Лорн Малво. Носителят на "Оскар" ще влезе в кожата на гадняра, който променя завинаги живота на застрахователния агент от малкия град Лестър Найгард, чиято роля се изпълнява от Мартин Фрийман. Британският актьор е популярен като Билбо Бегинс в "Хобит" и като доктор Уотсън в сериала "Шерлок".

Колин Ханкс e заместник-началник на полицията Гъс Гримли - самотен баща, който трябва да избира между личната си безопасност и задълженията си на полицай, когато се изправя лице в лице с убиец. Участва и Алисън Толман в ролята на Моли Солвърсън - амбициозна депутатка от Бемиджи. "Фарго" е продукция на "FX Productions" и "MGM Television". Той има 14 номинации за награда "Еми" миналата година в категориите за "филми или минисериали" - и е спечелил 3 от тях. Спечели и отличието за най-добър минисериал за 2014 г.

Юлиан Костов готви сериал за бг мафията в САЩ

Юлиан Костов, който снима в няколко успешни филми у нас и в хитовия сериал "24" с Кийфър Съдърланд, се готви за нов тв подвиг. Той и негови колеги са в предпродукция на т.нар. short film (кратък филм), който ще служи и като нулев епизод за сериал, който да пуснат по фестивали и да представят на компании като Netflix, E1, HBO. Жанрът е криминален трилър (като "Дони Браско", "Добри момчета"), и в момента събират пари чрез независимата платформа indiegogo (indie от independent "независим"). Необходими са им 2500 лири. Работното заглавие на поредицата е Color me grey. Действието се развива в измислен град в Щатите, където няколко мафиотски фракции въртят незаконния бизнес, но работят в мир помежду си. "Има и българска мафия, в която аз играя сина на боса. Моят герой е изискан, образован, безкрайно арогантен, безкрупулен, харизматичен и садистичен тип. Винаги прилежен и добре облечен, точен в бизнеса и отношнията си с нему равните, но обожава да дразни дребните риби. Всичко е наред, докато италианската фракция не започва да става по-уязвима и един от ниско поставените членове, ламтящ за издигане в групировката, си позволява волност (да ме удари) и малко по-малко започва студена война помежду ни. Също така в една от мафиотските групи има ченге под прикритие, който е готов на всичко, за да ни прибере на топло. Включително и да убива невинни хора, които застрашават успеха на мисията му", разказа Юлиан.

Сценарист на сериала е Адам Лайънс.

Юлиан вече си е партнирал с един от привлечените в проекта актьори - австралиеца Тим Фелингам от "A passage to hell", който снимаха миналия октомври в "НЮ имидж" в Бояна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай