Как ще номинират филмите за „Оскар“

Академията обяви новите изисквания в условия на коронакриза

Как ще номинират филмите за „Оскар“ | StandartNews.com

Американската Академия за киноизкуство обяви изменения в критериите за подбор на филми, които могат да бъдат номинирани за „Оскар“ през 2021 г., съобщава списание „Variety“, цитирано от Дарик. Още през пролетта беше решено, че филми, които разпространителите не могат да пуснат по кината поради пандемията от коронавирус, все пак ще могат да се класират за 93-тите награди. Въпреки това, на фона на постепенното отваряне на кината, експертите решиха да изяснят как филмът може да бъде номиниран за „Оскар“ при новите условия.

Лентата може да се появи в списъка на кандидатите в два случая. Първоначално трябваше да бъде излъчена по кината, но след това беше решено, че ще може да бъде пусната и в платените онлайн услуги. За да достигне до Оскарите, създателите трябва да я включат в уебсайта на Academy Screening Room в рамките на 60 дни след пускането й. Тя обаче трябва да отговаря на всички други критерии за подбор.

Възможен е и втори вариант, ако филмът все пак излезе по кината поне седем последователни дни - с най-малко три излъчвания дневно, поне едно от които е от 6:00 до 22:00 вечерта - в Лос Анжелис, Ню Йорк, Сан Франциско, Чикаго, Маями или Атланта. Излезлите филми не е задължително да бъдат качени в Academy Screening Room в рамките на 60 дни след премиерата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай