Деца със специални нужди рисуваха навръх Великден

“Лайънс клуб София Витоша” организира емоционалното събитие

Деца със специални нужди рисуваха навръх Великден | StandartNews.com

Великденска работилница за хлапета и младежи със специални нужди събра приятели навръх светлите празници. Нестандартното събитие, организирано от “Лайънс клуб София Витоша”, доказа, че мотото на бизнес дамите „Ние служим“ е тяхно всекидневние и човешки дълг. Те и съмишлениците им посветиха време, грижа, обич и внимание на участниците в приложните занимания - от Дневния център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светът на Мария“, от Центъра за защитена заетост „Градина Вдъхновение“ в Божурище и от Дома за деца с умствена изостаналост „Свети Панталеймон“ в село Видраре, опитвайки се да ги интегрират сред техни връстници, за да се забавляват, докато творят на великденска тематика.

Готовата продукция беше изложена на щандове, като приходите от продажбите ще бъдат използвани с благотворителна цел. Учениците от 97-мо училище пък бяха подготвили прекрасни Великденски картички за базара. Майсторенето на шоколадови изделия – една от съвместните акции, беше подкрепена от екипа на ателие „Гаврош“ и шеф  Ради Стамболов, а великденски сладки за декорация бяха подготвени и дарени от сладкарници “Неделя” и техния екип. Бизнес дамите от клуба също се включиха в рисуването на яйцата с различни техники и в осъществяването на празничните аранжировки “Л‘аморе декорейшън”. Радостта беше невероятна, а щастието, което се виждаше в очите на всички, отново доказа, че подкрепата и съпричастието са по-ценни от парите, коментират от “Лайънс клуб София Витоша”.

 

С набраните средства ще бъде купен специализиран дрон за нуждите на Планиската спасителна служба към БЧК, за инициатива на Фондация „Движение на българските майки“ по проекта  „Най-истинските емоции“, при който деца от ЦНСТ да посещават възрастни хора в социални домове, за подпомагане на младежи в неравностойно положение. Финалът на събитието беше търг с дарени предмети и с яйца, нарисувани от известни личности. Сред хората, които подкрепят каузата, са митрополит Антоний, художниците Николай Янакиев, Илиана Илиева и Павел Митков, топ стилистката Кремена Халваджиян, тв водещата Деляна Маринова-Джуджи, Севи Колева. „Лайънс клуб София Витоша“ благодари на всички гости и благодетели - “Зонта клуб София” с дарението от 5000 лева, SSG, Mars Armor, The Residence, сладкарници „Неделя“, “Клубът на Великолепната жена”, тийнейджърите от Музикалното училище „Любомир Пипков“, малката цигуларка Кати, гимнастичките от клуб “Джорджия” в Самоков, на дуета Сони и Нани... Заедно сме по-силни, категорични са бизнес дамите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай