Дани Леван с нова песен

„Ти ли си“ е за бързите връзки в живота, казва изпълнителят

Дани Леван с нова песен | StandartNews.com

Новата песен и видео на Дани Леван „Ти ли си“ откриха есенния музикален сезон с вдъхновяващо послание за промените, които настъпват в отношенията и връзките между хората. Парчето е с модерно звучене и отвежда на романтично пътешествие всеки, който се чувства докоснат  и разочарован от любовта.

Снимките за видеото на режисьора Павлин Иванов- Bashmotion бяха в Спортния комплекс на Техническия университет в София,  а пред камерите са танцьорките от „Next Generation“ с хореограф Росица Терзийска. “Ти ли си“ е с нотите на Хриси Пачалова и Кирил Димитров, която е и съавтор на текста с Ангел Проданов. Ето какво сподели Дани пред „Стандарт“.

- Какво ви провокира да изпеете „Ти ли си?“

- Песента се роди от размисли за начина, по който се опознаваме днес. Всичко е бързо, на момента, без задълбочаване, консумираме всяко запознанство светкавично и много често едва на по-късен етап си задаваме въпроси за човека до себе си. Виждаме, че различията, контрастите и разминаванията са големи и непреодолими. Затова и хората трудно общуват и още по-трудно създават връзки.

- Отлагате ли ангажименти заради коронакризата?

- От няколко години насам полагам доста грижи за здравето си - приемам хранителни добавки, богати на витамини, минерали, цинк, магнезии, желязо, протеини. Разбира се, нося и маска. За съжаление, голям брой участия  отпаднаха. Щастливец съм, че се занимавам и с друг вид бизнес, което ми позволява да потдържам стандарта и да не съм толкова  финансовото притеснен. Но държавата би трябвало да мисли за всички, а не да жертва едни бизнеси за общото благо, а други – не.  

- По-лесно ли е да правите кариера в Бургас, отколкото в София?

- Ако говорим само за музика,  няма голямо значение къде си – тя винаги намира своя път да стигне до хората, независимо от това къде се намираш.  Вече съм самостоятелен изпълнител и продуцент, но понякога е доста напрягащо и изморително да направиш най-правилния избор. 

- Как звучи в момента музиката на тиинейджърите?

- В България звучи доста агресивна и повърхностна музика - лесна и без много вкус. Изкуството трябва да има дълбочина, смисъл и време за живот, докато сегашните тийн парчета са направени за бърза консумация – за не повече от две седмици.  Но аз не деля моята аудитория по възраст – тинейджърите не са по-глупави от възрастните. Просто виждат света по друг начин. Не се хабя и не водя войни с платени гледания в Ю тюб, нито се стремя да бъда обичан и харесван от всички. Времената се менят и всяко поколение променя света по своя начин. Сега има силно завръщане към поп, денс и клубното звучене, което се надявам да се задържи и в България.

- Скандален тип ли сте?

- Старая се да избягвам скандалите и да бъда над нещата, дори когато ме нападат, независимо, че понякога изпускам  непремерени думи в някой и друг фейсбук статус.

- Занимавате ли се със спорт?

- Преди бях редовен във фитнеса, тренирах бойни изкуства, по малко волейбол. Сега предпочитам да внимавам с храната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай