Блясък и овации за "Вяра, любов и уиски"

Младата режисьорка Кристина Николова и БГ звездите минаха по червения килим

Блясък и овации за "Вяра, любов и уиски" | StandartNews.com

София. Звездите от новата бг лента "Вяра, любов и уиски" минаха по червения килим на световната си премиера в София. Обещаващата режисьорка Кристина Николова, Явор Бахаров, Луиза Григорова и македонката Ана Стояновска бяха в центъра на купона в "Парадайс център", както и имащият сериозен принос за саундтрака Светльо Витков.

Филмът вече е отличен за най-добър дебют в Сент Луис и на фестивала за източноевропейско кино в Лос Анджелис. "Вяра, любов и уиски" получи и статуетка за най-добър европейски филм на фестивала в Монс, Белгия, награда на журито на DIFF 2012 и приза Kodak Vision за най-добър оператор за Александър Станишев на кинофестивала Сламданс'2012.

В романтичната история участват Валери Йорданов, македонката Ана Стояновска, Явор Бахаров, Лидия Инджова и американският актьор Джон Кийблър. Сюжетът проследява стъпките на българка, отказала се от приказния си живот в Америка, за да се върне тук при своя любим Вал. Драмата настъпва, когато съвсем неочаквано в България пристига и годеникът й Скот и тя трябва да избере между уреденото бъдеще и обречената любов с Вал. Лентата вече влезе в афиша на софийските кина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай