Биг брадър победи "Всичко е любов"

 Синът на всенародния любимец Иван Иванов спечели шоуто, в което „Всичко е пари

Биг брадър победи  "Всичко е любов" | StandartNews.com

На фона на бляскавата финална церемония на Биг Брадър, която изобилстваше от шоузвезди, фолкдиви, татуировки, фойерверки и тлъсти чекове, остана почти незабелязано обещанието на победителя – рапърът Уош МС. А именно- да даде половината от спечелената сума на родителите си. Щеше да е трогателно, ако ставаше въпрос за двама пенсионери, които са работили неуморно цял живот, а сега мизерстват с оскъдни средства. Но тук става дума за нещо много по-тъжно. Защото майката – Петя Силянова, е дългогодишна актриса-звезда на театър "София". А бащата на Стефан, както е истинското име на рапъра, беше идол на цяло поколение, което отрасна с култовия филм „Всичко е любов”. Днес гениалният Иван Иванов, поизоставен от държавата, прекарва вечерите си в изучаване на поведението на сина си в Къщата на обявилите се за ВИП елит на новото време.

Поредната ирония на съдбата ! Синът на „Всичко е любов” спечели шоуто, в което „Всичко е пари”. От силикона на плеймейтките, през трапезата и разговорите на участниците, до митовете за хонорарите им.

Не може да се отрече, че този сезон сценаристите надминаха себе си. Харесва ли ни или не няма никакво значение, ако е вярно, че над милион българи са гледали само финала. И докато Англия се готви да спре формата още преди Брекзита, у нас феновете му не спират. Истината е, че приключилото вчера шоу бе еманация на обществото ни. За пореден път разкри чудовищната липса на нормалност. А избуялата злоба, арогантност и нескрита завист се оказаха единствените оръжия на обитателите на къщата, за да оцелеят в нея цели 30 дни.

За да не е пълно отвращението, подхвърлени бяха три спасителни уловки, които натрапчиво стояха в центъра на сюжета и трупаха аудитория.

Първата закачка бе - битката срещу елитите. Най-актуалната в обществото. В шоуто тази роля доста непрофесионално изигра Никита Джонсън. Нарочена за аутсайдер от т.нар. вип-звезди (за които се вземат фолк изпълнителки, новоизгряващи и застаряващи плеймейтки и техните антуражи) изненадващо взе бронзовото отличие в спектакъла, защото през цялото време играеше контра срещу тях – поставяше под съмнение значимостта им и не криеше сълзите си при обидите. Хората я припознаха като жертва на звездоманите. Но не и като победител, защото опитите й да пребори чуждата агресия със собствената си арогантност бяха шокиращо отблъскващи.

Втората тънка нишка бе – спасението е в любовта, а главната роля изпълниха влюбените Златка и футболиста Благо. Независимо от опитите на русата красавица да угоди на новия мъж в живота си, както и на неговото усилие да изтрие всяка сълза в очите й, двойката се провали с гръм и трясък. За хората те са емблематични снобари, за които диетичните продукти и наргилето са издигнати в култ. А наглостта им стига дотам, че да правят квартет с Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Уверени, че са любимци на публиката, двамата изпаднаха в шок от петото място в крайното класиране. И дори забравиха за годежния пръстен, който Благо трябвало да подари на любимата, ако останат последни в къщата.

Третото послание бе – доброто трябва да победи, а изпълнители бяха двама неразделни оптимисти, които финишираха на първите две места. Така и не стана ясно дали Джулиана Гани от актуалната корица на "Плейбой" се задържа до финала заради впечатляващия размер на бюста си или заради почти инфантилната си добронамереност към всички. Но е факт, че веднага след загубата си, тя показа друго лице. Горчивата й реплика, че в Биг Брадър печелят само рапъри, а не плеймейтки, разби на пух и прах представата, че тя е била в шоуто да търси приятели, а не победа.

Образът на доброто момче, което страни от клюки и интриги, играе отборно и плаче за загубената си любов изигра почти перфектно Уош МС и закономерно спечели формата.

Друг е въпросът, че през цялото шоу той не успя да обясни нито какъв е в живота, нито за какво мечтае. Дали за него всичко е любов или … всичко е пари. Изглежда като поредният наследник, изгубен в блатото на прехода, който така и не намира себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай