Balkan Station vol2 – Фестивално приключение, чиято единствена мотивация е любовта

Тази година събитието ще се проведе от 09 до 11 септември.

Balkan Station vol2  – Фестивално приключение, чиято единствена мотивация е любовта | StandartNews.com

Balkan Station e двудневен фестивал на открито (познат още като open-air festival), фокусиран върху Techno звученето, който организаторите създават водени от изгарящото желание за запазване, популяризиране и развитие на електронната сцена в региона и България. Тази година събитието ще се проведе от 09 до 11 септември.

Историята на фестивала Balkan Station започва през 2010 година. Първоначално замислен като приятелска сбирка на ценители на качествената електронна музика, BALKAN STATION бързо набира скорост и неусетно се превръща в ежегоден двудневен фестивал с 48 часа непрестанна музика, 20+ артисти, 3D mapping, различен тип работилници, винил шоп, абсент бар, tattoo and hairdress arts, кухня, къмпинг и още много други завладяващи дейности.

С 12 годинишната си история на българската електронна сцена се превръща в един от най – очакваните летни фестивали в България. Локацията е на 50 мин от София с автомобил. От и до София – през 90 минути пътува и влак. 

Организаторите отдават заслуженото уважение към електронната сцена в България и обръщат внимание на всички аспекти по организацията на събитието. Само по себе си това е предпоставка за вълнуващо преживяване, но те не искат, да спират дотук.

Разположен в подножието на две планини – Голема и Понор, непосредствено върху речния бряг на Искър, до фестивала се стига с влак, който преминава през красивото Искърско дефиле и води до е необслужваната ЖП спирка „Балкан“. Тя се намира на еднакво разстояние между с. Бов и с. Лакатник. До локацията на музикалната приказка води живописен въжен мост,  а след него в нежните обятия на величествената гора е мястото на което се провежда фестивала. 

Главен мотиватор за момчетата, които организират ивента са музиката, феновете и природата. Те са и главните герои в Balkan Station. Организацията им се води от решения в името на най-доброто музикално изживяване на  меломаните, които вече 12 години се събират от всички точки на България и други държави, за да  се насладят на това вълнуващо събитие. Всеки един от изборите на хората, които стоят зад организацията на събитието е  съобразен с благоденствието на заобикалящата ни природа – те го правят и  толкова специално. 

Красотата, с която ни дарява локацията на фестивала, ни учи на уважение и отговорност към света около нас. В традиции на Balkan Station се превръща  почистването на речното корито на Искър, поддържане на инфраструктурата и облагородяването на района. Организаторите са напътствани от една простичка, без излишна помпозност, максима: заедно с техните почитатели те вярват,  че след нас трябва да бъде по-чисто, отколкото преди нас. Накратко казано – те са инициатива, която събира различни хора, с разнообразни гледни точки, но с обща мотивация – любов към музиката и природата. 

На сцената на Balkan station между 09 и 11 септември отново ще бъдат над 30 български и международни артисти. Имена като Vataff Project, Cinnamint, Yonkov, Tedez, Algorithm, Markov, Asymmetrik, Dickie, Frykk, George Eve, Roboknob, Terra, Temporal Regularity и V-Stok.

За Balkan Station от чужбина идват още основателят на Khoros Records Van Morph (UK), който гостува на първото издание на фествала за тази година през месец май, както и италианският техно и raw техно диджей и продуцент Roby M Rage, който наскоро пусна нов сингъл на име Acid Heart. 
 

 

Фестивалната зона  разполага със сцена, бар, кухня, охрана, медицински персонал, къмпинг, WC, баня, транспорт и  паркинг, който се намира в с. Лакатник.  

Билетите са както тридневни, за целия фестивал, така има и две опции за двудневни: петък + събота и събота + неделя. Цените са съответно 40 лв. за двудневен и 60 лв. за тридневен билет от магазина за плочи TABA на ул. Цар Асен 52 в София, €22.50 и €31.99 през Resident Advisor и 50 лв. и 70 лв. на входа на фестивала.

Повече информация за Balkan Station 2022 Ep. 2 на сайта на събитието - https://www.balkanstation.com/ , както и във Facebook.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай