Апокалипсис в "Стоте"

"Стоте" избрани трябва да спасят човечеството

Апокалипсис в "Стоте"  | StandartNews.com

Планетата Земя претърпява апокалипсис. Оцелели са малцина и те трябва да продължат човечеството. Историята за "Стоте" на Джейсън Ротенбърг ще се завърти в ефира на Би Ти Ви екшън от 3 март. Научнофантастичната поредица е базирана на едноименния роман на американския писател Кас Морган.

97 години преди събитията в сериала ядрен армагедон унищожава цивилизацията на нашата планета. Единствените оцелели са 400-те жители на 12 международни космически станции, които са в орбита по време на разрушението. След 3 поколения обитателите на "Арката" са вече над 4000. Ресурсите за живот в Космоса обаче са на изчерпване. Лидерите на "Арката" взимат съдбоносното решение да изпратят тайно сто непълнолетни затворници на Земята. Те трябва да проверят може ли тя да бъде обитавана отново. Стоте изпратени в изгнание са убедени, че на Земята ги чака сигурна смърт. Това, което ще открият, надминава едновременно и най-смелите им мечти, и най-страшните им кошмари. Сред стоте избрани "изследователи" са Кларк (Илайза Тейлър), умната дъщеря на медицинския директор Уелс (Ели Горий), синът на канцлера, смелчагата Фин (Томас МакДонъл) и дуото Белами и Октавия Блейк (Боб Морлей и Мари Авгерополус), брат и сестра, които постоянно нарушават правилата. От тях зависи дали човешката раса ще оцелее. Лидерите на "Арката" - Аби (Пейдж Турко), Канцлерът Яха (Исая Уошингтън) и вторият в командването - Кейн (Хенри Иан Кюсак) са изправени пред трудните решения за живота, смъртта и съществуването на човешкия род.

Сериалът стартира на 19 март 2014 година, а първият епизод е гледан от 2,7 милиона зрители само в САЩ. Това го прави най-гледаната премиера в часовия си пояс на излъчване на канала "The CW" от 2010-а година насам. След грандиозния си успех телевизията решава да продължи снимките на "Стоте" във втори и трети сезон. Епизодите са заснети в Северен Ванкувър, Канада. Интересен и малко известен факт е, че заснемането на фантастичната лента започва, преди да излезе книгата, на която е базирана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай