Какво е "Public  Screening" и кой може да го използва

Места за публична прожекция

Какво е "Public  Screening" и кой може да го използва | StandartNews.com

 

Терминът "Public  Screening" („Публично прожектиране“) се отнася до излъчване на телевизионни футболни мачове извън домашната среда.

Това може да бъде от футболен клуб, училище, град или агенция за събития. 

Подобни публични прожекции са предмет на специален лиценз от организатора на въпросния футболен мач. В случай на UEFA EURO 2024, UEFA.

Както беше случаят с предишните Европейски първенства, УЕФА предлага възможност на заинтересовани трети страни да поискат лиценз за публичен преглед. 

Търговски помещения като барове, хотели и ресторанти, които обикновено показват спортни програми на екрани в своите помещения и имат всички необходими местни разрешения за това (включително абонамент за телевизия в „търговски помещения“ от съответния телевизионен оператор), не изискват публично прожектиране лиценз от УЕФА, при условие, че прожекциите не са спонсорирани и не се заплаща такса за участие в прожекцията на мачовете.

Въпреки че се считат за публични прожекции, УЕФА няма да изисква събития от малък мащаб, за да кандидатстват за лиценз, когато са приложими и двете от следните условия:

- максималният капацитет на събитието във всеки един момент е 300 души или по-малко;

- няма търговска активация (напр. спонсорски дейности или начисляване на входни такси).

Организаторите на такива събития все още трябва да гарантират, че спазват правилата и условията на УЕФА за публичен преглед и да получат всички приложими местни разрешения. Освен това УЕФА си запазва правото да оттегли това автоматично съгласие за такива публични прожекции, когато организаторът не спазва правилата и условията на УЕФА за публични прожекции и/или няма необходимите местни разрешения и разрешения.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай