Браян Джонсън: Дойде най-мрачният ден от живота ми

Браян Джонсън: Дойде най-мрачният ден от живота ми | StandartNews.com

Емблематичният вокал на AC/DC Брайън Джонсън излезе със специално изявление за ситуацията с бандата и слуха му. Преди седмици феновете бяха шокирани, когато научиха, че легендарните рокаджии отлагат последните десет концерта от турнето "Rock Or Bust" заради риска от пълно оглушаване за Брайън. И новината, че Аксел Роуз ще го замести, не успя да ги успокои достатъчно. Ето обаче какво заяви в официално заявления самият Джонсън.

"На 7 март, след серия прегледи от водещи лекари специалисти в загубата на слуха, бях предупреден, че ако продължа с големите концерти, рискувам напълно да загубя слуха си.

Въпреки че бях ужасен, от известно време бях наясно, че частичната ми загуба на слуха пречи на представянето ми на сцената. Изпитвах трудности да чувам китарите на сцената и се опасявах, че качеството на моето изпълнение може да бъде компрометирано.

За да съм напълно честен, това беше нещо, което аз не бих допуснал с чиста съвест. Феновете ни заслужават моето изпълнение да е на най-високото ниво, а ако, поради каквато и да е причина, аз не мога да предоставя изпълнение от висок стандарт, не бих попречил на останалите членове на AC/DC да го направят. Не съм човек, който бяга от задълженията си. Бих искал да завърша това, което съм започнал. Въпреки това лекарите изясниха пред мен и моите колеги от групата, че нямам друг избор, освен да спра с оставащите концерти от турнето, а вероятно и занапред. Това беше най-мрачният ден в живота ми", пише Джонсън, който беше фронтмен на AC/DC през последните 36 години. Той замени Бон Скот през 1980-а и записа десет албума с австралийската банда.

"Оттогава насетне имах няколко консултации с лекари, след които стана ясно, че за близкото бъдеще, няма да мога да пея на сцените на големи зали и стадиони, където звукът е отвъд настоящата ми поносимост. А в противен случай рискувам сериозна загуба на слуха и вероятно пълна глухота.

Съкрушен съм от това развитие на нещата - повече, отколкото някой би могъл да си представи. Емоционалното преживяване, което изпитвам, е най-лошото, което съм имал досега в живота си. Да съм част от AC/DC, да правя записи и да пея за милионите отдадени фенове през изминалите 36 години - това беше работата на живота ми. Накрая, бих искал да уверя феновете ни, че аз не се пенсионирам. Лекарите ми казаха, че мога да продължа да записвам в студиа... и възнамерявам да го правя. Към момента цялото ми внимание е насочено към това да продължа медицинското лечение, за да подобря слуха си. Надявам се, че с времето ще се завърна към концертните участия. Въпреки че изходът е несигурен, аз съм оптимист. Само времето ще каже", каза още любимецът на милиони фенове на рока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай