Балкански ритми с "Флотилин" в София

Балкански ритми с "Флотилин" в София | StandartNews.com

София. Македонската група "Флотилин" забива утре вечер в "София лайф клуб".

Момчетата от западната ни съседка ще представят новия си албум "Антитело" от 23 часа. Бандата, която идва за трети път у нас, е трудно да бъде вкарана в жанрови рамки. Етно-пънк, диско и поп са само част от богата палитра от балкански ритми на битолските авангардисти. "Борба за свобода в обществото без излишни рамки - това е целта на "Антитело", а последователите кои са - решавате вие!", е посланието на музикантите за албума им, който е седми поред за тях.

Пеце Николовски (кларнет), Бранислав Николов (вокал, китара), Пеце Трайковски (акордеон), Гоце Йовановски (бас), Славчо Йовев (барабани) и Мариян Станик (перкусии) определят музиката си като нереално страстна и духовита. А себе си описват като псевдоемигрантско кабаре и затова концертите им се превръщат в истински спектакли. Езикът им е въображаема смес или фонетична имитация на испански, френски, румънски, португалски.

Групата е известна и с участието си в редица музикални и театрални фестивали в Хърватска, Италия, Австрия, Чехия, Франция, Германия, Англия. Билети са по 15 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай