500-килограмовият талисман на "Ямато" отново еква в НДК

500-килограмовият талисман на "Ямато" отново еква в НДК | StandartNews.com

Прочутите барабанисти забиват в ритъма на сърцето на 24 октомври в зала 1

Прочутите японци от "Ямато" са включили и България в световното си турне, започнало в края на миналата година. Те ще представят новата си програма "Bakuon - легенда за ритъма на сърцето" на 24 октомври в зала 1 на НДК. Два дена по-късно ритъмът на тайко барабаните за първи път ще прозвучи и в Пловдив в Спортната зала. "Шоуто на "Ямато" е чисто театрално приключение, изпълнено с балетна грация и заразителен хумор" , пише британският в. "Таймс".

"Червената нишка в нашата нова програма е историята за силния и постоянен пулс на сърцето. Носим го от раждането, през нашето израстване и така ден след ден до края на дните ни. Този звук, пълен с енергия, разказва древното предание от далечното минало до вечното бъдеще, предавано от поколение на поколение. Преди всичко ние, които го носим в себе си, сме героите на тази история днес, в този кратък отрязък от вечността. Във всичко живо и видимо в този свят, което съществува между земята и небето, нашите сърца бият равномерно. Всичко има своя тих, но силен пулс. Вдъхновени от ритъма на сърцето, ние го вплетохме в историята на "Ямато", разказва Маса Огава, създател и художествен ръководител на трупата.

Много нови членове на възраст от 19 до 25 години ще участват в шоуто у нас. На сцената отново ще чуем гръмовния звук на 500-килограмовия тайко барабан - талисмана на групата, както и още 40 различни видове и размери негови събратя и други инструменти.

Вече 20 години уникалните барабанисти обикалят света с изкуството си. Всичко започва като на шега - първите им изяви са в Китай през 1994 г. пред 20 000 души в рамките на четири представления. Последващите им спектакли са в други азиатски страни, включително в Индонезия, Южна Корея и Сингапур. През 1997-99 г. стъпват и в Южна Америка, като всяко отделно тяхно турне покрива поне 10 000 километра. Когато през 1999 г. за първи път участват на Фестивала в Единбург, са наречени ласкаво в пресата "музиката на душата". С това се слага началото на световните им турнета. Днес те са известни и обичани в целия свят и са гостували в над 55 държави на всички континенти с по 200 концерта на година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай