Сряда,

Тази вечер бе връчена наградата "Банка на годината". Кой е победителят?

От: Редакция -
2181
Тази вечер бе връчена наградата "Банка на годината". Кой е победителят?
A
A
A

Президентът Румен Радев връчи тази вечер Голямата награда "Банка на годината" на "Пощенска банка", съобщава БТА.

Събитието, което от 30 години събира финансовия елит на България, отбеляза своята годишнина в столичния хотел "Милениум", съобщиха организаторите от "Асоциация Банка на годината". 

За първи път бяха връчени награда за успешна дигитална трансформация и за най-добър действащ дигитален проект - на "Първа инвестиционна банка" и "Банка ДСК".

Носители на приза в категориите за Пазарен дял, за Ефективност и за Динамика на развитие станаха "УниКредит Булбанк", ОББ и "Пощенска банка".

Наградата за Чуждестранен банков клон отиде при "БНП Париба Пърсънъл Файненс" С.А. - клон България.

Наградите "Банка на годината" са учредени и връчени за първи път през 1992 година. Водещата идея зад тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система.

В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е използван опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките.  В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от Българската народна банка (БНБ), както и одитираните отчети на финансовите институции.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички