Търговци не издават касови бонове, сочат проверки на НАП

Търговци не издават касови бонове, сочат проверки на НАП | StandartNews.com

Добрич. През летните месеци екипи на "Оперативни проверки" от офиса на НАП в Добрич са извършили проверки на обменни бюра, обекти за продажба на хранителни и промишлени стоки, плодове и зеленчуци, заведения за обществено хранене, питейни заведения, както в областния център, така и по Черноморието, като сред често срещаните нарушения е неиздаването на касови бонове, съобщиха от офиса на приходната агенция в Добрич.


През лятото са били проверени 43 обекта за обмяна на валута, като са съставени два акта за установяване на административно нарушение. Единият е за нарушаване на Валутния закон, а другият за това, че в касата на обекта няма налични пари, въпреки извършените сделки през деня.

Екипите за същия период са извършили 271 проверки на други обекти. 65 от тях са на заведения за обществено хранене и питейни заведения, като са съставени 3 акта за неиздаване на касови бонове. При проверките в търговски обекти са съставени 19 акт, като 17 от тях са за неиздаване на касови бележки и 2 за нарушаване на ЗКПО. Данъчните предупреждават, че дистанционното наблюдение на фискални устройства ще бъде засилено и след приключване на летния сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай