Смениха шефовете на АЕЦ "Козлодуй", НЕК и "Марица Изток"

Смениха шефовете на АЕЦ "Козлодуй", НЕК и "Марица Изток" | StandartNews.com

София. БЕХ направи кадрови промени в ръководствата на основните български енергийни дружества.

С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български енергиен холдинг" ЕАД е освободен Борислав Борисов от СД на „Националната електрическа компания" ЕАД. Неговото място заема Сава Савов.

Промени са извършени и в АЕЦ „Козлодуй". От Съвета на директорите са освободени Валентин Николов, Теодор Шопов и Валентин Груев. Техните места се заемат от Иван Генов, Александър Николов и Георги Христозов.

Изпълнителният директор на „Мини Марица изток" ЕАД и член на Съвета на директорите на въгледобивното дружество Теодор Дребов и Димо Димов също са освободени. В ръководството на Мини „Марица-изток" се връща инж. Шерьо Щерев, който оглавяваше въгледобивното дружество в периода 2001-2005 г. След това той беше експерт в министерството и консултант на мините. В директорския борд влиза и Станимир Казлъчев, заемал различни позиции в управлението през последните години.

След избора на досегашния изпълнителен директор на най-голямата ни топлоцентрала – ТЕЦ Марица-изток-2", Георги Христозов, и финансовия директор Боян Боев за шефове на БЕХ, на кормилото застава досегашният зам.-директор Живко Динчев. В съвета на директорите е избран и Михаил Митков, директор на дирекция „Експлоатация" в дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай