Шокиращо. По двама нови БГ милионери на ден

Това отчитат данните на БНБ

Шокиращо. По двама нови БГ милионери на ден | StandartNews.com

Средно по двама нови милионери на ден за последното тримесечие. Това съобщиха от БНБ. СТава дума за периода от април до юли.

Според тях за тези три месеца влоговете на домакинствата с над 1 млн. лв. в тях са се увеличили с 208, съобщава "Монитор".

В статистиката за домакинствата обаче са включени и парите в банки и на неправителствени организации, фондации, политически партии и други, поради което увеличението на влоговете с големи суми може да се дължи отчасти и на тях. Сметките с над 1 млн. лв. са станали 1150 на брой, а общата им сума надхвърля 3 млрд. лева.

Значително увеличение за второто тримесечие има и на спестените между 500 000 и 1 млн. лв. в една сметка - бройката им се е вдигнала с 240.

Статистиката на БНБ показва, че в средата на годината спестовността сред богатите отново се е завърнала, защото през първото тримесечие на депозитите с над 1 млн. лв. в тях бяха намалели с 26. Въпреки това в края на март сумата в тях е била 3,17 млрд., което е близо 100 млн. повече от сегашната им стойност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай