Шефовете на АЕЦ със 17 века стаж

Рояк скакалци атакува централата, притесни се Овчаров

Шефовете на АЕЦ със 17 века стаж | StandartNews.com

София. 4115 служители с общ стаж над 73 000 години работят в АЕЦ "Козлодуй", а централата се управлява от 130 души в три ръководни групи, които имат общ стаж повече от 1700 години, изчисли министърът на енергетиката Делян Добрев. От парламентарната трибуна той отговори въпрос на червения депутат и бивш министър Румен Овчаров относно кадровата политика в АЕЦ-а.  

"Тече процес на уволнения и странни назначения. Провежда се чистка на доказани професионалисти, по-интересно е какво идва на тяхно място – 50 знайни и незнайни ГЕРБ-ерски герои", коментира Овчаров. Според него новоназначените нямат нито един час стаж в енергетиката. „Това на каква кадрова политика ви прилича? На мен ми прилича на рояк скакалци, които са се нахвърлили на едно от последните все още произвеждащи и печелещи държавни дружества”, развълнува се бившият енергиен министър.

"Право е на всеки един ръководител да си определи екип, с който може да работи и има доверие”, заяви  Добрев. „Заплатите в АЕЦ „Козлодуй” са високи, средната  е по-висока отколкото тази на министъра и в това няма нищо лошо”, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай