Румен Овчаров каза какво ще спаси държавата

Отсече, че трябва АЕЦ Белене

Румен Овчаров каза какво ще спаси държавата | StandartNews.com

Бившият министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров коментира в предаването "Лице в лице" по БТВ мерките, които служебният премиер обяви в помощ на бизнеса - 110 лева подпомагане за киловат час.

 "Решението не е точно за бизнеса, а за небитовите потребители, които не са само бизнес. Те са тези 600 000 небитови потребители, които бяха изхвърлени на свободния пазар от правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Училища, НПО-та, болници, дребни бизнеси. Изключително глупава стъпка, заради която ще търсим да се спасяваме. Мярката е навременна и правилна", каза Овчаров.

Той засегна и темата със строежа на АЕЦ Белене. "Не знам точно какъв експерт е Асен Василев. Аз казах, че по-хубаво да питаш, ако не знаеш. Няма проблем с Фукушима.

Проблемът с Фукушима не започна със земетресението. Там антисеизмичната система сработи. Проблемът дойде, когато дойде цунамито и заля цялата система.

Ако искаме да имаме бъдеще като държава със стабилно електроснабдяване, нямаме никакъв друг шанс освен изграждането на Белене", категоричен бе Овчаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай