Раздават пари като Робин Худ

Раздават пари като Робин Худ | StandartNews.com

София. Парите за фермерите да се раздават на принципа "Робин Худ", ще поиска България от Брюксел. Ако Евросъюзът реши да намали бюджета за Общата селскостопанска политика (ОСП) за периода 2014 - 2020, страната ни трябва да настоява това да се случи за сметка на богатите страни членки. Това каза зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева по време на съвета за регионално развитие към президента Росен Плевнелиев, посветен на реформата на ОСП.

Според нея това е позицията на Словакия, която страната ни би трябвало да подкрепи. Всяка сума, която може да се задели от общия бюджет, предвиден за страната ни, трябва да се насочи към секторите зеленчукопроизводство, плодове и животновъдство.

Това пък заяви шефът на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева. Според нея, както и според останалите участници в съвета, това са най-ощетените сектори в земеделието в този програмен период и трябва да се направи всичко възможно тенденцията да се обърне в следващите години. Това може да се случи и с допълнителни инвестиции от страна на общините в селскостопанска инфраструктура като хидромелиоративни съоръжения например, предложи шефът на парламентарната комисия по регионално развитие Любен Татарски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай