Продават мляко и месо от Китай

Продават мляко и месо от Китай | StandartNews.com

Предлагат кафе от божествена гъба и конски суджук на най-голямото изложение за храни

София. Китай атакува българския пазар като ни предлага месо, мляко и селскостопански продукти, произведени в азиатската държава. Страната се представя за първи път у нас на изложението за храни в София, което обединява изложбите "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Салон на виното", "Интерфуд енд дринк" и "Сихре".

Китайските компании твърдят, че могат да осигурят всички необходими суровини за хранително-вкусовата ни промишленост. По време на изложението те се представят и с полуготови храни като супи, спагети и готови подправки. Един от щандовете на китайската делегация предлага и трактори, произведени в азиатската страна. Малайзийска гъба пък е гвоздеят на един от българските щандове.

Растението чудо помага при лечението на диабет, засилва имунитета, полезно е при кожни заболявания, лекува даже депресия, твърдят вносителите. Божествената гъба, както я наричат, се предлага под формата на чай, кафе и даже паста за зъби. "Съпругът ми е зъболекар, отначало беше скептичен, но после установи, че пастата действа много добре при афти в устата и възпаления на венците", убеждава дамата от щанда. Суджук от конско месо за близо 40 лв. за кг. и луканка, в която не е ползвано замразено, а само охладено месо, също привличат интереса по време на изложението, което ще продължи до 8 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай