Пазарът на имоти полудя. Да продаваме или да купуваме?

Вижте новите цени на жилищата

Пазарът на имоти полудя. Да продаваме или да купуваме? | StandartNews.com

Пазарът на имоти полудя в кризата. Жилищата в София поскъпнаха с над 85% за период от шест години и три месеца. Това нарежда столицата на първо място сред градовете в страната с над 120 хил. жители в класация за поскъпване на имотите.

Цените на апартаментите ново строителство в София през първото тримесечие на годината са със 74,6% по-високи спрямо 2015 г., показват данни на Националния статистически институт.

При съществуващите апартаменти поскъпването за същия период е по-голямо - с 91,5%. Така столицата държи първото място по поскъпване и на старите, и на новите жилища. Данните за такъв дълъг период от време показват, че в София има сериозно търсене както на ново строителство, така и на съществуващи къщи и апартаменти, а цените стабилно вървят нагоре.

На второ място сред шестте най-големи града в страната се класира Пловдив, с повишение на цените на имотите със 72% за период от шест години и три месеца. В повечето големи градове в страната поскъпването на старите жилища за такъв дълъг период от време е по-голямо от това на новото строителство. Повишението на цените на новите апартаменти в Пловдив е с 69% спрямо 2015 г. Жилищата в съществуващи сгради в града под тепетата за същия период са поскъпнали със 75,6%, съобщава "Труд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай