Павлова: Пускат блокираните евросредства до края на годината

Павлова: Пускат блокираните евросредства до края на годината | StandartNews.com

Стара Загора. По отношение на блокираните средства по оперативната програма за регионално развитие от вчера има добра новина - до края на годината ще бъдат възстановени плащанията по част от спрените оси, а от началото на 2015 г..и по цялата програма. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в петък вечер в Казанлък.

Тя посочи още, че е бил спазен крайният срок за изпращане на новата оперативна програма „Региони в растеж" за одобрение в Брюксел. Павлова бе в Града на розите по повод финализирането на проекта за рехабилитация и обновяване на двата казанлъшки парка - „Розариум" и „Тюлбето".

Регионалният министър похвали домакините за бързата и качествена работа по усвояване на европейските средства и припомни, че първото проектно предложение, разгледано още на старта от новото правителство е било на община Казанлък - за предоставяне база на Националната школа по физика на Теодосий Теодосиев.

Министър Павлова съобщи още, че на предстоящото заседание на редовния Комитет за наблюдение на оперативната прогрма за регионално развитие идната седмица щяла да предложи спестените средства да бъдат пренасочени към най-подготвените общини за допълнително финансиране по готови проекти по градска среда. Казанлък била една от тези общини, които отговарят на двете основни условия – да имат добра проектна готовност и да довършат проектите до октомври следващата година.

„В рамките на този мандат на правителството музеят на розата в Казанлък ще бъде готов, зарадва с още една добра новина домакините Лиляна Павлова. Тя увери, че ангажимента на правителството за тунела под връх Шипка оставал. Изграждането му можело да започне след 2016 г. и да завърши също до края на мандата.

За следващия програмен период община Казанлък има готови инвестиционни проекти за общо 35 обекта от зоните за въздействие на интегрирания план за градско възстановяване и развитие, посочиха готовността си летящ старт в новия програмен период на ЕС домакините.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай