Вторник,

Оставиха бариерата за хазарта извън ЕС

От: Администратор -
Оставиха бариерата за хазарта извън ЕС
A
A
A

Остават изискванията към организаторите на хазартни игри от страни извън ЕС, които искат да развиват дейност в България. Това стана ясно, след като  бюджетната комисия към парламента отхвърли на второ четене предложените от кабинета промени в Закона за хазарта.

Те предвиждаха отпадане на изискванията към организаторите на хазартни игри от страни като Китай и САЩ да развиват дейност у нас, а именно - инвестиция над 10 млн. долара и разкриване на 500 работни места. "Дали сме дума да гласуваме само най-важните неща. Относно готвените промени в Закона за хазарта, получихме становища от 2-3 асоциации на хазартния бизнес, които посочват редица забележки в готвените текстове. Поради ситуацията нямаше как да поканим техни представители и да проведем нормални обсъждания, така че предлагам този проект да остане за следващия парламент", каза председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Без дебати депутатите единодушно подкрепиха отпадането на готвените промени. Нямам коментар, питайте депутатите и г-жа Стоянова, каза пред "Стандарт" председателят на Комисията по хазарт Калоян Кръстев, който напусна заседанието веднага след отхвърляне на поправките. Отпадналото предложение щеше да позволи сайтове за залози от страни извън ЕС да се регистрират в България и да плащат данъци у нас. То обаче предизвика недоволство от страна на хазартния бранш. Според тях във всички европейски страни има подобни изисквания, които служат за превантивен контрол в името на потребителите.

 

Тагове:

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички