Напрежение. Чака се ключова реч на Путин за газа

По време на предстоящата Руска енергийна седмица

Напрежение. Чака се ключова реч на Путин за газа | StandartNews.com

Президентът Владимир Путин ще изнесе много важна реч по време на предстоящата Руска енергийна седмица, заяви през уикенда неговият прессекретар Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

Говорителят на Кремъл потвърди, че Путин ще участва в пленарната сесия на Руската енергийна седмица. "Той ще произнесе информативна и много важна реч и след това ще участва в пленарна дискусия“, каза той.

Руската енергийна седмица, международен форум, специализиран в обсъждането на предизвикателствата и перспективите за развитието на световния енергиен сектор, ще се проведе в Москва в периода между 13 и 15 октомври 2021 г., като неговата пленарна сесия е насрочена за сряда, 13 октомври.

Въпросите на енергетиката бяха във фокуса на на внимание и на срещата на руския президент с членовете на правителството през миналата седмица.

Негови коментира тогава, че Русия може да помогне за стабилизирането на пазара на природен газ допринесоха за известно поевтиняване на газа, след като синьото гориво поскъпна драматично през последните дни и седмици до рекордни ценови нива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай