Мирослав Найденов: Нямам договорки с големите вериги

Мирослав Найденов: Нямам договорки с големите вериги | StandartNews.com

София. Няма никакви тайни договорки между Министерство на земеделието и храните и големите търговски вериги, които ще промотират определени хранителни продукти, за да има българинът една по-евтина Коледа. Това обяви пред БНТ земеделският министър Мирослав Найденов.


Той уточни, че бъдещото поевтиняване на най-търсените стоки по Коледа не е обвързано с никакви обещания от страна на министерството и проверките на Агенцията по храните продължават да бъдат засилени.

Търговските обекти, които участват в инициативата, няма да бъдат толерирени, категоричен бе министърът, като се аргументира с предстоящите законови промени. Те ще защитават интересите на българските производители, така че да получават по-бързо парите си от големите вериги у нас.

Относно търга на земеделски земи с компенсаторки, Найденов заяви, че е законно да се продават земи от "Натура 2000". Това е единственият начин да се продава земя. Преди имаше съмнения, че се правят търгове за определени хора. За това разпоредих да се направи проверка и ние предложихме до последния квадратен метър тези земи на единен национален търг. Държавата не е по-добър собственик в някои случаи от един частен стопанин за площите от "Натура 2000", коментира министърът. Свалихме тези земи, които са около една трета и влизат в "Натура 2000" от търга, поясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай