Понеделник,

Кога фирмите ще си вземат парите от АПИ

От: Редактор -
Кога фирмите ще си вземат парите от АПИ
A
A
A

„Озовах се в служебния кабинет по покана на президента. При предишния служебен кабинет заемах длъжността зам.-министър в същото ведомство. Смятам, че с влизането ми в служебното правителство за една нощ не съм се превърнала в политик. Аз съм преди всичко експерт. Работила съм 40 години в инвестиционния процес и го познавам от А до Я.

Смятам и до края на служебния кабинет да си остана експерт”. Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” служебният министър на регионалното развитие и благоустройството доцент Виолета Комитова.

По повод установените неразплатени плащания от страна на АПИ към фирми, изпълнили поръчки по републиканската пътна мрежа, тя заяви, че в края на май в министерството е дошла една от потърпевшите компании.

„Автомагистрали Черно море” ЕАД дойде със свои официални представители и представители на профсъюзите и съобщи, че има извършени строително-монтажни дейности, и очакват някакви плащания от доста време. Те казаха, че ако не изплатим парите, следват стачки и бунтове, тъй като хората не са получавали заплати.

Затова започнахме проверки и се оказа, че има и други фирми. Оказа се, че плащанията са на стойност 600 милиона лева. Първо обаче трябваше да намерим и осигурим парите. Искам да кажа, че всички средства ще бъдат разплатени, след като се извърши проверка на място. След това всички коректни фирми ще си получат парите”, подчерта тя.

По думите й, ако бъдат установени нарушения със строителните работи, фирмите, ангажирани с проектите, няма да си получат парите, докато не отстранят нередностите. „В строителството участват много хора и се допускат грешки. Понякога неволно, понякога  - съзнателно, но в строителството могат и да се поправят грешки”, категорична е министър Комитова.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички