Ключови думи! Кирил Петков за газа и горивата /ОБНОВЕНА/

Спешните предложения на премиера в оставка

Ключови думи! Кирил Петков за газа и горивата /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Днес ще имаме много важни точки. Искам да ви благодаря за цялата работа, която свършихме през тези месеци, постигнахме доста добри резултати. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков на последното редовно заседание на Министерския съвет преди назначаването на служебен кабинет, 

,,Въпреки че ни остават няколко дни, до последно ще решаваме големите задачи и предизвикателства пред българската икономика и общество. Днес ще спомена седем от тях'', допълни той.

Министерството на енергетиката ще предложи сключване на договор за седем кораба за втечнен газ. Следващият месец служебното правителство трябва да осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция. Това е за следващите шест месеца, с което се решава въпросът с енергийната сигурност на страната, посочи Петков.

Втората точка ще е приемането на нова програма за компенсация за цената на тока за бизнеса, считано от 1 юли до 30 септември. За крайните потребители ще бъде осигурен таван от 250 лева.

По този начин ще помогнем на 633 хил. небитови крайни клиенти. Освен това предстои да започне работа между Агенция Митници и НАП за ограничаване на нефтени продукти с руски произход.

Това ще ни даде възможност за по-голямо предлагане на горива на българския пазар, което ще потисне цените, обясни премиерът.

Кабинетът отпуска и 150 млн. за мярката за горивата, каза още Петков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай