Хванаха измама с е-винетки

В системата на АПИ са подавани неверни данни

Хванаха измама с е-винетки | StandartNews.com

Първи опити за измами с електронни винетки, засече Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). В системата на пътната агенция са подавани неверни данни. Агенцията не може да дава информацията по конкретни казуси, но в доста от случаите става въпрос за подадена несъществуваща все още възможност за конвертиране към е-винетка със срок на валидност 31 декември 2019 г.

Тъй като за всяка подадена информация за трансформиране към е-винетка се прави верификация на въведените данни, системата не може да допусне грешки и засича подобни неточности. Подадените верни данни са обработени и хартиените стикери са конвертирани. Междувременно се разработва бутон, чрез който на уеб сайта на Националното тол управление - www.bgtoll.bg, всеки ще може да провери дали хартиеният винетен стикер на автомобила му е преобразуван в електронна винетка.

До момента са подадени над 16 000 заявления за конвертиране на хартиен винетен стикер към е-винетка. За първите 4 дни от началото на продажбата на електронни винетки са купени 786 е-винетки за 78 627 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай