Какво ще получат перничани през зимата?

Чисто производство от Топлофикация Перник без прахови частици и серен диоксид

Какво ще получат перничани през зимата? | StandartNews.com

Топлофикация Перник почти е готова да внедри в експлоатация 3 газови когенерации и същевременно подготвя за работа още 2, с което общия им брой става пет.

Това е сериозна стъпка по пътя на енергийната трансформация на дружеството. Ефектът ще е на лице още това лято, когато производството на енергия в Перник няма да емитира прахови частици и серен диоксид. Новите когенерации ще подпомогнат производството на енергия и през зимата, като ще се намали значително количеството използвани въглища и ще се осигури постепенен преход към газ. Предвижда се новите мощности да се използват около 8000 часа годишно. Добра новина е, че всяка от мощностите ще може да работи самостоятелно, което ще гарантира повече гъвкавост. Може да се каже, че с осигурената диверсификация Топлофикация Перник изпълнява ангажимента си към перничани за постигане на по – чисто производство и възможност за оптимална и добра цена на крайния продукт. Възможностите за оптимизиране на цената идват и с традиционната промоционална политика, от която с всяка година се възползват все повече домакинства.

В края на отоплителния сезон от Топлофикация Перник освен за по – чисто производство правят планове за предстоящите летни рехабилитационни ремонти и обновяване на топлопреносната мрежа. Въпреки че през изминалия сезон авариите са по – малко в сравнение с 2021/2022 година, ръководството смята, че работата тепърва предстои предвид остарялата топлопреносна мрежа.

„Ще положим всички усилия, за да предлагаме по – високо качество на услугата.“ казват от там и още: “Няколко хиляди са домакинствата, които ползваха промоционалните отстъпки през миналия отоплителен сезон и получиха една наистина добра цена за отопление. Програмата за плащане на равни вноски е отличен инструмент за планиране и въпреки че е още рано, смятаме, че ще успеем да я запазим. За нас краят на сезона е време за равносметка и много предстояща работа.“

От дружеството се надяват следващият сезон да е по - добър от изминалия, защото по добър и ефективен начин от топлофикация за градско отопление няма.

Инж. Чавдар Стойнев – изпълнителен директор на дружеството благодари на перничани за търпението, доверието и корекното отношение.

„Моята цел е да имаме предвидим, спокоен сезон и се надявам тази цел да бъде все по  - близо.“ каза инж. Чавдар Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай