Как си определят цените търговците на горива

Не всички търговци на горива са тромави в маржа на цените

Как си определят цените търговците на горива | StandartNews.com

„Има голяма разлика между цените на горивата при големите вериги бензиностанции у нас и в световен мащаб. В началото обяснението беше, че това се дължи на факта, че са били заварени с големи количества горива на високи цени. Впоследствие обаче цените не спаднаха драстично“, това заяви Симо Симов от Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Според него една от причините за това е, че е имало значителен спад на потреблението и заради това не е имало как цените да бъдат свалени.

„В същото време обаче, от нашата асоциация успяхме да реагираме бързо и предложихме много по-адекватни цени на пазара“, каза още той пред Нова телевизия.

„Не всички търговци на горива са тромави в маржа на цените“, смята Георги Тенев от Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

„Фокусираме се върху максималната цена, но много ниската цена също е вредна за пазара. За да стигне горивото до нас, то изминава своя път и генерира допълнителни разходи. Редно е да си зададем въпроса не само защо има крайно високи цени, но и крайно ниски“, категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай