Вторник,

Как си определят цените търговците на горива

От: Рачо Рачев -
A
A
A

„Има голяма разлика между цените на горивата при големите вериги бензиностанции у нас и в световен мащаб. В началото обяснението беше, че това се дължи на факта, че са били заварени с големи количества горива на високи цени. Впоследствие обаче цените не спаднаха драстично“, това заяви Симо Симов от Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Според него една от причините за това е, че е имало значителен спад на потреблението и заради това не е имало как цените да бъдат свалени.

„В същото време обаче, от нашата асоциация успяхме да реагираме бързо и предложихме много по-адекватни цени на пазара“, каза още той пред Нова телевизия.

„Не всички търговци на горива са тромави в маржа на цените“, смята Георги Тенев от Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

„Фокусираме се върху максималната цена, но много ниската цена също е вредна за пазара. За да стигне горивото до нас, то изминава своя път и генерира допълнителни разходи. Редно е да си зададем въпроса не само защо има крайно високи цени, но и крайно ниски“, категоричен е той.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички