Как пътят до никъде стана бизнес

Разпродадени билети от Сидни до...Сидни

Как пътят до никъде стана бизнес | StandartNews.com

Нестандартните рекламни решения нямат алтернатива. Едно такова е "Пътуването за никъде", което австралийската компания Qantas обяви през септември. Тогава от превозвача заявиха, че пускат седемчасов полет, който ще излети и кацне от едно и също летище - Сидни.

Това ще бъде авиокруиз на ниска височина с цел пасажерите да могат да разгледат някои от най-големите австралийски забележителности, като сред тях са скалното образувание Улуру, Големият бариерен риф и др, казаха тогава от компанията.

Датата на полета беше 10 октомври, като той се осъществи благополучно и зарадва над 150 авиотуристи. Пред CNN главният изпълнителен директор на Qantas заяви, че хората са изкупили билетите за пътешествието само за 10 минути, което е рекорд в историята на авиопревозвача.

Цените на билетите за този полет бяха от 575 до 2700 долара, отбелязва от CNN. Това се случва на фона на близо 97% спад на пътуванията със самолет в азиатско-австралийската зона.

От Quantas отбелязват, че на хората им липсва летенето и че докато границите продължават да бъдат затворени, ще предлагат "полетите за никъде". Към австралийския превозвач се присъединиха и авиокомпании от Япония, Сингапур Бруней и др., които също направиха подобен тип пътешествия.

Не само в небето дестинацията може да бъде "за никъде". Преди два дни от Националния борд по туризъм в Сингапур и две круизни компании постигнаха споразумение и за осъществяване на пътувания по море, които започват и свършват на едно и също място без да акостират на други пристанища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай