Изявление на "Булгартабак-Холдинг" АД

Изявление на "Булгартабак-Холдинг" АД | StandartNews.com

Настоящото изявление на ръководството на групата „Булгартабак" е провокирано от твърдения за „неясна" собственост на "Булгартабак-Холдинг" АД и внушения, че сме компания, която е част от икономика на тъмно и бизнес на тъмно /сутрешен блок на ТВ с национален ефир на излъчване/.

За пореден път заявяваме, че акционерната собственост в „Булгартабак Холдинг" е декларирана надлежно пред компетентните регулаторни органи. С оглед на това, всички внушения, свързващи „Булгартабак" с политически лица и/или твърдения за нередности в дейността на компанията, целят единствено да манипулират общественото мнение и да злепоставят доброто име и търговската репутация на „Булгартабак Холдинг".

Ние сме компания, която стриктно спазва законодателството, не само в България, а в цял свят. „Булгартабак Холдинг" АД е едно от структуро определящите предприятия в България и една от водещите експортни компании в страната, която е добре позиционирана на световните пазари в няколко континента.

Дружеството осигурява значителни приходи в бюджета на държавата. За последните четири години сме внесли под формата на дънъци, осигуровки и акцизи около 3 млр. лв., а само за 2014 г. сумата възлиза на приблизително 700 млн. лв.

Ние сме изряден данъкоплатец и се развиваме като социално отговорна компания, която гарантира пряко и косвено заетост на над 100 000 семейства в страната.

За периода 2011-2014 г. "Булгартабак" увеличи продажбите си с над 50 %, удвои експортните си обеми и отвори търговски представителства в Русия, Босна и Херцеговина, Сърбия, ОАЕ, Виетнам, Филипините и други.

В този смисъл, няма да останем безучастни срещу опитите да бъде дискредитирано доброто име на едно търговско дружество с безупречен икономически и социален профил.

Българската икономика се нуждае от подкрепа и развитие. Уронването на престижа на българските компании допринася само за дестабилизация на сектора. Заставаме до всяка една българска компания и когато има критика, нека бъде градивна и подкрепена с доказателства. Без български бизнес няма да има и българска държава!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай