Идва заместникът на култова кола! Кой го показа

Производството на ID.7 започна

Идва заместникът на култова кола! Кой го показа | StandartNews.com

На пазара идва заместникът на легендарен автомобилен модел.

Четири месеца след официалния дебют на Volkswagen ID.7, производството на моралния наследник на Passat вече започна. Фабриката в Емден, Германия е мястото на което Volkswagen произвеждаше седанът Passat само до преди няколко месеца, преди моделът да бъде официално премахнат от гамата на германците в Европа. Там е мястото и на което през 2022 започна производството на ID.4 след голяма инвестиция от страна на Volkswagen.

Заводът в Емден е построен в началото на 60-те години на миналия век, за да подпомогне завода във Волфсбург в производството на Beetle и да използва важното търговско пристанище на града за износ. Автомобил номер едно на Volkswagen, към който временно се добавят второто поколение Transporter (T2) и 1500 или Typ 3, продължава да се произвежда до 1978 г., когато последният европейски Beetle слиза от поточните линии, за да освободи място за друг ключов модел - Passat, който започва да се сглобява едва година по-рано.

През 2019 г., когато компанията обявява амбициозния си план за електрификация, Емден е в списъка на първите стратегически заводи, които ще бъдат обновени и преобразувани от производство на модели с конвенционални двигатели към изцяло електрически такива на платформата MEB.

Процесът отнема около три години и приключва през пролетта на 2022 г., когато заводът започва да произвежда втория по ред модел ID, а именно компактния SUV ID.4, заедно със завода в Цвикау, където същият модел се произвежда заедно с ID.3. Междувременно производствената линия на седана Passat спира за постоянно в очакване на определения за негов наследник - ID.7

Производството към момента се извършва с намалени темпове, но Volkswagen е готов да ги ускори, тъй като поръчките вече са отворени, а доставките ще започнат през есента на 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай