Fibank и Master Card с нова безконтактна дебитна карта

Fibank и Master Card с нова безконтактна дебитна карта | StandartNews.com

София. Fibank (Първа инвестиционна банка) и MasterCard Europe представиха в България новото поколение безконтактни дебитни карти – Debit MasterCard® PayPass™. Тази банкова карта се отличава със стилен дизайн и редица предимства. Притежателят й може да ползва свои собствени средства за плащания в търговски обекти, които обичайно изискват кредитна карта – онлайн магазини, покупка на самолетни билети, резервации за хотели, наем на коли и други. Debit MasterCard PayPass е много повече от обикновена дебитна карта.

Тя дава възможност на картодържателите да правят разплащания като с кредитна карта, без да ползват суми на кредит. С Debit MasterCard PayPass може да се теглят средства без такса от всички банкомати в България, както и да се плаща без такса на ПОС устройства в търговските обекти не само в страната, но и в чужбина. Услугата „3D Сигурност на карти" се грижи за по-високата сигурност при плащанията в интернет. Debit MasterCard PayPass е създадена да отговори на нуждите на широк кръг от клиенти и именно затова с нея могат да се извършват PayPass (безконтактни) плащания. През 2010 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) бе първата банка, която въведе безконтактната технология PayPass в България.

"С лансирането на Debit MasterCard PayPass продължаваме да прилагаме технологичния подход на Fibank в банкирането. Стремим се да предлагаме на нашите клиенти най-сигурните банкови продукти и услуги. Именно за плащанията с новата карта в интернет препоръчвам регистрация за „3D сигурност на карти" - за по-голяма сигурност и спокойствие. С Debit MasterCard PayPass всеки клиент участва и в програмата за лоялност YES на Fibank. Използвам случая да благодаря на нашите партньори от MasterCard за изключително успешното и приятно сътрудничество", заяви по време на представянето Васил Христов, Изпълнителен директор на Fibank.
Артур Туремка, генерален мениджър за региона на Балканите, MasterCard Europe, също коментира новата за България дебитна карта.

„Искам да поздравя Първа инвестиционна банка за тяхното решение да предложат Debit MasterCard PayPass на своите клиенти, тъй като това е най-новият дебитен картов продукт на българския пазар, който идва с мисията да посрещне всички изисквания на българските потребители, които вече са вдигнали летвата много високо, по отношение удобство, сигурност, контрол върху разходите, глобално използване, включително в интернет, в съчетание с различни иновативни технологии. Още повече, Fibank, в тон с последните европейски тенденции, предлага Debit MasterCard PayPass по много атрактивен начин, разчупвайки обичайната практика на разделяне на ATM устройствата на „свои и чужди," с което предоставя на картодържателите си безценна свобода. Предвид широката и постоянно развиващата се терминална мрежа, в която по официална статистика на БНБ в България ПОС терминалите са над 68 хиляди, и потребителския профил на средния клиент на Fibank, който е един от най-активно плащащите картодържатели в България, свободният достъп до банкомат е напълно оправдан ход от страна на банката и съвсем заслужен от техните клиенти, каза", Артур Туремка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай