Фермерски фестивал пред храма „Александър Невски”

Той е част от културния календар на столицата

Фермерски фестивал пред храма „Александър Невски” | StandartNews.com

Над 100 фермери от цялата страна ще участват в поредния Национален фермерски фестивал тази неделя от 11 до 18 часа пред храма-паметник „Александър Невски” в столицата. Те ще предложат на купувачите всичко необходимо за трапезата и домашно приготвени храни и напитки, типични за сезона. Наскоро общинските съветници в София гласуваха  всеки месец да се организира национален фермерски пазар на ул. "Оборище".

Освен производители от цялата страна, които ще предложат най-доброто от продукцията им за сезона, ще има арт зона и козметика, традиции и занаяти, музика, тематични работилници.

Експерти от фонд „Земеделие” пък ще използват случая, за да представят новите мерки за финансиране на пчеларите по Националната програма по пчеларство за периода 2020-2022 г. На щанда на ДФЗ от 13 до 15 ч. земеделските производители ще бъдат информирани на място за възможностите за кандидатстване, пише TrafficNews. На заинтересованите фермери ще бъдат раздадени и информационни материали. Програмата за пчеларство за тригодишния период 2020 – 2022 г. е с общ бюджет 19 199 412 лв. или по 6.4 млн. лв. за всяка година.

До края на годината предстоят още два фермерски фестивала - на 24 ноември и 15 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай