Фалира легендарна българска фирма! С революция в бизнеса

Вече ги няма магазините и рекламите

Фалира легендарна българска фирма! С революция в бизнеса | StandartNews.com

Знакова родна компания, от първите, въвели модела на директния маркетинг в страната - "Студио Модерна", прекратява съществуването си, съобщава "Капитал".

Позната още от времето на първите телевизионни реклами на "Космодиск", през годините тя наложи още серия от брандове, сред които Dormeo, Delimano и Rovus, а моделът й се разрасна, включвайки и физически магазини, които в най-добрите й години достигаха няколко десетки на брой и покриваха всички големи градове в страната. А годишните продажби варираха между 40 и 50 млн. лв.

От няколко месеца магазините не съществуват, рекламите по телевизията ги няма, покупка не може да се направи и през сайта. Само през миналата година персоналът е намалял от близо 280 до 28 души.

Проблемите на практика започват още преди няколко години в самата словенска група Studio Moderna и са резултат от комбинация от фактори. След като собственикът Санди Чешко прави неуспешен опит да я спаси, през миналата година компанията подава молба за фалит, а веднага след нея и за още няколко дъщерни дружества, включително българското. Скоро се очаква и решението на съда, което формално ще сложи край на бизнеса на "Студио Модерна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай