Чакат 400 хил. долара цена на биткоина

Днес валутата удари нов рекорден връх около 23 639 долара

Чакат 400 хил. долара цена на биткоина | StandartNews.com

Вчера стойността на криптовалутата биткоин за първи път в историята скочи над бариерата от 20 000 долара. Днес имаше нов ръст с над 10%, като биткоинът преодоля само в рамките на часове следващите бариери от 22 000 и 23 000 долара, като за сега удари нов рекорден връх около 23 639 долара.

На фона на тази пазарна еуфория някои анализатори вече виждат на хоризонта ниво за най-известната криптовалута от 250 000 и дори от 400 000 долара.

Късно снощи Скот Мейнърд - главен инвестиционен директор на глобалния фонд и инвестиционна банка Guggenheim Partners, прогнозира пред Bloomberg News, че не е изключено на даден етап биткойнът да струва умопомрачителните 400 000 долара.

Неговата банка е започнала да инвестира в биткойни, когато цената е била 10 000 долара, и "въпреки че става предизвикателно, тъй като цената вече е близо до 20 000 долара, нашата прогноза показва, че от фундаментална гледна точка биткойнът трябва да струва около 400 000 долара".

Според него подобен отскок от текущите ценови нива до 400 000 долара се основава на "недостиг и относителна оценка спрямо златото и като процент от БВП. Биткойнът всъщност има много от атрибутите на златото и в същото време има необичайна ценност по отношение на транзакциите".

Друг голям привърженик на биткойна, възпитаникът на Goldman Sachs Раул Пол, написа в туитър рано в четвъртък, че вижда биткойна 10 пъти по-скъп от сега в едногодишен период. Неговата цел за декември 2021 г. е основната криптовалута да поскъпне до 250 000 долара, посочи той в свой коментар по имейл, цитирана от агенция MarketWatch.

По думите на Пол, който в момента е главен изпълнителен директор на Global Macro Investor и съосновател на Real Vision financial и Crypto TV, "биткойнът изяжда света", когато става въпрос за възвръщаемост на активите.

С днешното поредно рязко поскъпване, цената на биткойн вече нарасна с над 200% от началото на годината, докато за същия период американският фондов индекс S&P 500 се повиши с едва 14%.

Въпреки тези бомбастични прогнози много инвеститори остават предпазливи по отношение на биткойните предвид историята на екстремни колебания в стойността на основната криптовалута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай