„Булгартабак" отбеляза 90 млн. лв. годишна печалба

„Булгартабак" отбеляза 90 млн. лв. годишна печалба | StandartNews.com

София. Групата от дружества под шапката на Булгартабак приключи 2012 г. с консолидирана нетна печалба от около 90 млн. лв.

Всички водещи предприятия в групата отчитат подобрения на индивидуалните си финансови резултати, спрямо тези от предходната година. Това показват публикуваните от дружеството одитирани данни за 2012 г., публикувани на сайта на Българската фондова борса.

Реализираният обем цигарена продукция на вътрешния пазар през 2012 г. е равен на обема, реализиран през 2011 г., въпреки намаленото потребление на цигари, вследствие от влязлата през месец юни забрана за пушене на закрити обществени места.

Като цяло групата Булгартабак отчита ръст на пазарния дял на слимовите си цигари, цигарите във формат 100's и десет късовите цигари и лек спад в обема на кингсайз продуктите.

През изтеклата година бяха осъществени първите износи на цигари за държави от Азия, Африка и Карибския регион. Беше пусната линия за производство на цигари супер слимс 83 мм само за износ, съобщават от „Булгартабак".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай