4 компании разкриват 1000 работни места

US инвеститор е избрал България, а трима се колебаят между нас, Румъния и Сърбия

4 компании разкриват 1000 работни места | StandartNews.com

София. 4 чуждестранни компании може да разкрият 1000 нови работни места в България, научи "Стандарт". Става дума за компании, които искат да отворят бек офиси у нас, в които ще работят по 200-300 души. Обикновено бек офисите представляват счетоводен отдел, който извършва действията, свързани с окончателното завършване на сделките на дадена компания (водене на сметките, пускане на счетоводните операции и други). Засега само една от тези компании, която е от САЩ, е решила да акостира в България.

Останалите трима чужди инвеститори все още избират между Румъния, Сърбия и нашата страна, като изгледите да се спрат на България са доста големи, коментират запознати. Оказва се, че протестите в страната не притесняват чак толкова конкретните инвеститори, които се интересували по-скоро от предлаганите бизнес облекчения от различните страни. Официалните данни на БНБ обаче показват, че инвеститорите забавят сериозно размера на вложенията си у нас.

През първите четири месеца на 2013 г. преките чужди инвестиции в страната възлизат на 408,5 млн. евро (1% от БВП ), сочат предварителните данни на БНБ. Това е 2-3 пъти по-малко от инвестициите за същия период на миналата година, които възлизат на 1,069 млрд. евро. От общата сума на чуждите инвестиции 37,2 млн. евро са вложени в недвижими имоти, при 69 млн. евро за периода януари-април 2012 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай