Марешки: КЗК да стигне докрай с картела

Марешки: КЗК да стигне докрай с картела | StandartNews.com

„Очаквам да се стигне докрай, твърденията за картел да стигнат до край и КЗК да стигне до решение и от това цените да се нормализират". Това заяви бизнесменът Веселин Марешки в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. И приветства решението на комисията за проверката на веригите бензиностанции у нас.

Към днешна дата цена от 1,48 за литър дизел е нормална. Над 2 лева е пълно безумие, просто безобразие е това. 15-20% е печалбата на останалите, обясни той.

„Не съм на загуба, нашата сила е че успявам да намирам баланса между потребителите и моя интерес. Ние като бизнесмени сме доволни и това се харесва на потребителите", каза Марешки по повод цените на неговите бензиностанции.

Бизнесменът призна, че не са го съветвали да се оттегли от бизнеса с горивата. „Имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция", добави той.

Очаква се Марешки да отвори още бензиностанции в различни части на страната. До момента има такива във Варна и Айтос. „Няколко са градовете - Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – скоро", коментира той и изтъкна, че идният месец ще има обект и в София.

„Няколко месеца твърдяха, че си правим PR. Влязоха в някаква безумна битка с лоукост бензиностанции и от едната крайност - да продават на свръхвисоки цени до другата крайност да правят дъмпинг на нашите цени", отбеляза той.

„Нека дойде някой и продава на по-ниски цени от нас, това е добре за българина", категоричен бе той. И увери, че не се притеснява от конкуренцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай