Иранци строят езиково училище

Инвестират над 2 млн. лв., ще преподават гръцки, испански и китайски

Иранци строят езиково училище      | StandartNews.com

София. Ирански граждани, пребиваващи в Дубай като финансови инвеститори, ще строят в София модерен център за изучаване на чужди езици и придобиване компютърна грамотност. Това съобщи за "Стандарт" българският представител на проекта, носещ името "Ериду", Нели Вутова.

Инвеститорите Сеиед Басем Сеиед Мохаммад Хашмати и Сеиед Ахмад Сеиед Басем Хашмати вече са регистрирали фирма у нас. В периода април 2013 г. - април 2016 г. се планира да бъде изградена сграда на 6 нива с обща площ 1242 кв. м. В нея ще се провежда чуждоезиково обучение на деца и възрастни по френски, испански, италиански, шведски, арабски, полски, руски, гръцки и китайски, както и курсове по компютърна грамотност. Обучението ще отговаря на европейските и международните езикови норми, като ще се провеждат и изпити за издаване на международни сертификати за владеене на език.

На предпоследния етаж центърът ще предлага леглова база, където срещу наем клиенти, обучаващи и курсисти ще могат да ползват модерно обзаведени апартаменти по време на обучението си, обяснява Вутова. Планира се стойността на инвестицията да достигне 2,02 млн. лева, като финансирането ще бъде 100% със собствен капитал. Новият езиков център ще отвори около 46 работни места за родни преподаватели. След завършване на проекта се планира инвестицията да бъде поддържана минимум 3 години на територията на община София, с перспектива за разрастване в други части на столицата и страната, казва Вутова. Основната причина инвеститорите да изберат България са благоприятните икономически и стопански условия, които страната предоставя. "Освен това те смятат, че тепърва България ще се развива като благоприятна бизнес дестинация за богати инвеститори", добави Нели Вутова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай