"Vision" с нов дом на 5 етажа

46 кабинета с последно поколение апаратура за пациентите на очната клиника

"Vision" с нов дом на 5 етажа | StandartNews.com

Клиника "Vision", която е водеща в лечението на очни заболявания, има нов дом. Пететажната супер модерна сграда, която се намира на бул. "Проф. Цветан Лазаров" 86, официално ще отвори врати тази събота. Клиниката, която няма вид на стандартна болница, дава възможност за индивидуално отношение към всеки пациент. Разполага с 46 кабинета, оборудвани с последно поколение апаратура за ранна диагностика, 8 операционни, специален сектор за малчуганите, ВИП зона и оптика.

С иновативните „жълт" и „червен" лазер пък в модерната клиника ще се правят революционни терапии за лечение на диабетна ретинопатия и глаукома. С единствения апарат с „човешко сърце" у нас –„Еva", ще се извършва тежката ретинална хирургия. А най-бързият ексимерен лазер-стрела в света „Amaris 750" ще освобождава от очила и лещи само за няколко минути. Изследвания ще се извършват с неизползвани досега у нас апарати. Като например „Eidon", който прави моментна снимка на очното дъно без да се налага разширение на зениците. Също така и системата за неинвазивна ангиография на макулата и зрителния нерв „AngioVue".

Иновативната апаратура във „Vision" позволява да се използва нова система за организация на прегледите. „Имаме възможност, когато един пациент влезе в кабинета, той да се чувства комфортно и да знае, че това е кабинетът, в който той ще бъде подготвен, прегледан, консултиран и от там ще излезе направо от клиниката", коментира пред журналисти д-р Илиян Шандурков, медицински директор на клиниката и председател на Българското дружество по офталмология. Новият модел за организация на прегледите, клиниката взаимства от опита на френски специалисти-офталмолози. Благодарение на него, всеки ще получава прецизна диагноза за максимално кратко време. "Даваме възможност да се запази, в пълна степен, личното пространство на всеки един пациент", казва още д-р Шандурков. Медицинска сестра подготвя пациента с най-съвременните методи на диагностика, прегледът се извършва от специализиращ лекар, който прави всички необходими изследвания, а накрая специалист- офталмолог дава висококвалифицирана консултация.

Д-р Шандурков даде и препоръки как да предпазим зрението да децата на прага на лятото. „Те трябва да носят очила с UV протекция, защото UV-то на слънцето е най-сериозният рисков фактор при развитие на катаракта и дегенерация на макулата. Това, че детето е малко и вижда, не значи, че то не трябва да се пази. А на плажа е закон!", допълни лекарят. Той посъветва и да се ограничи играта на таблети, телефони и компютри.

Ретиналният хирург от Антверпен д-р Карл Клаес, които от години си сътрудничи с клиника „Vision", ще пристигне в София за официалното откриване. Благодарение на новата, по-голяма и модерна клиника, той ще има възможност по-често да консултира българските пациенти на място. Световноизвестният хирург ще преглежда в София цял ден на 18 май 2017 г., петък. Новата клиника „Vision" пък отваря врати за безплатни консултации на 17 май 2018 г., четвъртък, от 9 до 17 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай